Jaarlijks emigreren een groot aantal Nederlands naar Zwitserland, dit kan om verschillende redenen zijn (bv. werk & studie). Eind 2005 woonden er 17.055 mensen met de Nederlandse nationaliteit en 9.822 mensen met de Belgische nationaliteit in Zwitserland,. De aantallen Nederlanders in Zwitserland zijn de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Veel Nederlanders zijn werkzaam in de zorg beroepen (Fysiotherapeut, Ergotherapeut en Verpleegkundige) omdat hier simpel weg veel werk in te vinden is en met een goed salaris.

Maar goed waarom vertrekken nou zoveel Nederlanders en vooral Fysiotherapeuten naar Zwitserland?

De voordelen voor Fysiotherapeuten in Zwitserland:

Salaris Fysiotherapeut

Zoals voor velen wel bekent liggen de salarissen in Zwitserland aanzienlijk hoger dan in Nederland en de salaris van de Fysiotherapeut dus ook. Vaak kan je al snel rekenen op een bruto salaris van 5000 euro, wat dus veel hoger ligt dan wat een Fysiotherapeut verdient in Nederland

Het werkaanbod voor Fysiotherapeuten

In Nederland is de markt voor Fysiotherapeuten al redelijk overspoeld, wat in Zwitserland niet het geval is. Wanneer je eenmaal begint te werken in Zwitserland zul je merken dat er niet veel Zwitserse therapeuten zijn, wat o.a. komt door de zware toelatingseisen van de opleidingen. Hier door zijn er vele open vacatures.

De Nederlanders zijn geliefd

De Nederlandse professionaliteit en werkinstelling zijn goed bekent bij de Zwitsers. Ook de sterke Bachelor opleiding tot Fysiotherapeut staat goed bekent in der Schwiez.

Unieke ervaring

Een beetje Fysiotherapeut is sportief en onderneemt graag inspannende activiteiten. Met alle bergen, de 1000e meren, buitensport mogelijkheden en de gletsjers zijn er genoeg mogelijkheden om buiten het werk een actieve lifestyle te onderhouden, wat voor een Nederlander een unieke ervaring is.

Met deze website hopen wij Fysiotherapeuten te helpen vestigingen in Zwitserland. Hierbij kan je denken aan:

Over auteur

Na meerde avonturen door Azië en Zuid-Amerika was ik op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging, via verschillende kanalen kwam ik terecht bij een recruiter bureau die Fysiotherapeuten plaatste in Zwitserland. De uitdaging om in het buitenland mijn beroep uit te oefenen trok mij erg aan, samen met de vele voordelen dat Zwitserland te bieden heeft.

Ondertussen werk ik al meer dan 2 jaar in Zwitserland als Fysiotherapeut in de mooie stad Luzern.

Het verhuizen naar het buitenland is een grote stap en er komt veel bij kijken. Ik merkte dat er weinig of beperkte informatie beschikbaar was uit recruiter bureau over hoe je het beste alles kon organiseren. De meeste aanbevelingen en informatie kreeg ik uiteindelijk van andere Nederlandse Fysiotherapeuten die hier al een tijdje werkte.

Met deze site hoop ik Nederlandse Fysiotherapeuten in Zwitserland te verbinden om elkaar te ondersteunen met informatie over de organisatie die bij het beginnen van je professionele leven en privé leven in Zwitserland komen kijken.

Lees verder:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.